Vilka kan använda smycken – och när?

Finns det några smycken man måste ha på sig under en viss sammankomst? Och finns det några smycken som absolut inte går att använda?

Välja vad man vill?

Generellt ska det sägas att i det moderna samhället kan de flesta personer bära vad för smycken de än vill ha på sig. I Sverige finns det till exempel ingen lagstiftning som kan stoppa en person att bära den accessoar som hen känner för att använda.

Med det sagt betyder det inte att alla har på sig vad som helst, när som helst. På en begravning är det inte alltid läge att ha på sig en en symbol som är stötande. Det beror förstås på det umgänge man brukar umgås med. Men generellt sett är det ingen rekommendation att gå in med ett satanisthalsband i en kyrka när någon har avlidit.

Vad man får ha på sig är dock betydligt enklare egentligen. Är det ett bröllop kan man bära de flesta typerna av smycken utan att få höra klagomål. Visst, det finns kanske en del som kollar snett, men det behöver inte vara ett problem för den som använder det.

Det finns dock vissa smycken som ”alltid” går hem. Ett smycke format som ett hjärta går nästan alltid att använda utan att sticka ut, eller om man vill sticka ut med, för den delen. En vanlig dag funkar det bra att gå runt med ett armband med ett hjärta.

Hur får man inspiration till vad man ska använda?

Att hitta modetips är under 2020-talet inte svårt. Det finns mängder av personer, influencers och hemsidor som kan hjälpa till med det. Gällande det sistnämnda är Pinterest något som många använder sig av. För att enkelt hitta inspiration till sig själv eller någon annan kan man titta runt på lite bilder, och sedan veta vad man vill ha på sig.

Är man ute efter att hänga med i det senaste modet kan det vara bra att hålla koll på kändisar, bloggar eller andra modeikoners stilar. Att bara rakt upp och ner titta vad de använder är inget dåligt tips, vilket dessutom är enkelt. Annars finns det också gott om modebloggar och liknande som skriver om vad som passar bäst, när, hur och var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *