Smycken för herr och dam

Smycken kan i vissa fall kopplas ihop med tjejer och kvinnor. Men det finns gott om män som använder dem också.

Alla kan använda smycken

Låt dig inte gå in i någon sexistisk fälla. Vare sig du är en vuxen man, i tonåren eller en yngre pojke är accessoarer något som du kan använda. Det är inte bara något som tjejer kan använda, även om det traditionellt funnits vissa skillnader. Smycken på damsidan har till exempel oftast varit i den ”gulligare” stilen, medan det för män kan ha varit mer subtilt eller rent av haft ett högt symbolvärde.

Kollar man på de vanliga accessoarerna för både män och kvinnor är det halsband. Det är något som kan användas av alla kön och när som helst. Armband och örhängen är också vanliga. Även om örhängen fortfarande används mer av kvinnor än män rent generellt är det fortfarande något som vem som helst kan använda. Armband är annars något som med enkelhet kan användas av alla typer av personer. Det kan vara kompisarmband eller helt enkelt något som man tycker ser väldigt snyggt ut. Det som passar, kort och gott.

Men var skiljer det sig mest någonstans? En av de tydligaste skillnaderna när det gäller accessoarer är handväskor. Det här är något som en relativt stor andel av världens kvinnor använder, men ytterst få män. Den enkla förklaringen beror på att det är något som tidigt blev ”tjejigt”, vilket kan anses vara synd. Handväskor är nämligen väldigt användbara, även om de används olika anledningar. Att de är bra på att förvara saker är en del, men de kan också vara oerhört snygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *