Hitta hudvänliga smycken och accessoarer för barn

Barn och ungdomar uppskattar smycken och accessoarer lika mycket som oss vuxna, men när det gäller barnsmycken är säkerheten och val av material extra viktigt. Barn har en känsligare hud och riskerar att drabbas av allergier. Därför är kontrollerna av barnsmycken och accessoarer samt märkeskläder för barn hårdare.

Allergier kan komma från kläder och märkeskläder

Trots att märkeskläder ofta har en striktare kontroll och en större medvetenhet än billigare varumärken rent generellt, så är det dock viktigt att se över klädköpet till dina barn. Allergier brukar komma i unga år och oftast går de över av sig själva när barnet växer upp. Men inte alltid! Var därför noggrann och kritisk när du köper kläder till barnen.

I vissa kläder finns det så mycket kemikalier att barnens hud reagerar omedelbart. I början kanske du tror att det är tvättmedlet men i många fall är det faktiskt inte det.

Välj hudvänliga smycken och accessoarer till barnen

Det är viktigt att kolla vad smycken och accessoarer består av innan du köper dem. I Kina och i flera andra utomeuropeiska länder är kontrollen inte lika hård och det kan sluta med att dina barn upplever starka obehag när de har på sig smycken. I Sverige kan du emellertid finna en rad varumärken som specialiserat sig på både barnsmycken och vuxensmycken och där materialet är hudvänligt och fritt från gifter och ftalater. Kolla så leksaker och accessoarer eventuellt är CE-märkta. Undvik att köpa smycken till riktigt små barn då de gärna pillar och stoppar lösa saker i munnen.

Smycken och accessoarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *