Parfym är en viktig accessoar

Parfym är ingen klassisk accessoar men om du tänker på det så spelar doften en stor roll för en look. Det är när alla delar som kläder, accessoarer, smycken och doft är i symbios med varandra som du får en bra helhet. Det svåra är bara att hitta din doft. Att hitta en parfym för dam är inte det lättaste. Men du bör lägga ner lika mycket tid på att hitta rätt doft som på dina kläder och andra accessoarer. När du provar parfym ska du tänka på vad du är ute efter. Är det en enkel vardagsdoft eller vill du ha något extra som du kan bära vid festligare tillfällen? När du provar parfymer ska du tänka på att vara neutral, ta inte på dig något innan du går på jakt. Det kan också vara bra att begränsa antal dofter per dag. När du ska prova en parfym, spreja först på underarmen och lukta försiktigt. Det är det första intrycket som parfymen ger dig. Det brukar upplevas som en frisk och spritsig doft. Om du sedan väntar 30 minuter innan du luktar igen kommer det vara en annan doft. Den är förmodligen mer fyllig och djup. Den ger ett mer bestående intryck.

Investera i en doftgarderob

Du kan ha olika dofter till olika tillfällen. Du kan också ha en sommarparfym och en annan för hösten. Du kan helt enkelt ha en hel parfymgarderob där du väljer doft efter kläder, säsong och tillfälle. Alla dofter passar helt enkelt till olika tillfällen och väder. Det är bra att komma ihåg att det finns 14 olika doftfamiljer. Om du kollar upp dem kan det ge en bra hint om var du ska börja. Du kanske har en favoritingrediens, då kan du lukta på olika kombinationer av den.

Smycken och accessoarer som är trendiga 2021

Om du är sugen på att investera i några accessoarer och smycken den här säsongen kan du ta inspiration av trenderna som råder just nu. Silversmycken är på tapeten den här säsongen och du kan gärna satsa på överdimensionerande kedjelänkar och maxade armband. Runda former är också trendigt och du kan gärna låta dina runda former vara i silver. Det får gärna vara hög glans också. Långa halsband är också något du kan bära nu. Det får gärna vara berlocker eller något annat snyggt smycke längst ner. Vattenflaskan är en accessoar som är väldigt trendig att bära med sig, speciellt i sommar. Det är inte bara snyggt utan det är väldigt miljövänligt också. Att bära små förvaringsaccessoarer runt halsen har också blivit en grej. Du kan ha mobilen där om den ryms, annars nycklar eller betalkort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *