Undvik smycken när du arbetar i skogen

Smycken förgyller din look och ger ett affektionsvärde när de bärs, men det finns vissa fall där du absolut inte bör bära dem. Av olika anledningar kan de förstöras eller orsaka risker om du har dem på dig. Halsband, ringar och örhängen bör tas av när du till exempel arbetar ute i skogen med vedhantering och liknande. Du kan annars lätt tappa dem eller göra dig illa.

Vedhantering är något man kan syssla med i vardagen om man till exempel har en sommarstuga och behöver hugga ved och ta in den, eller när du har ett yrke som kräver vedhantering. Det finns många anledningar till varför du ska hantera din ved på bästa sätt, inte minst för att få en bättre brasa och en mer levande eld när vedträna används. För ännu bättre vedhantering bör du också kontakta Kellfri som med sin bästa utrustning kan hjälpa dig.

Ta av dig dina smycken när du arbetar med ved

Har du en kär ring som är värd mycket pengar? Eller ett halsband som du gärna bär? Kul, men undvik att ha på dig smycken när du är ute i skogen. Det kan tänkas irrelevant att ha en ring, ett halsband eller ett par örhängen när du är ute i skogen, men faktum är att de kan skapa problem när du släpar ved, böjer dig ner eller jobbar med maskiner och utrustning. Det är nämligen lätt hänt att något fastnar i en skarv eller att halsbandet rycker tag i en flisa i ett vedträ. När du sedan gör snabba rörelser så kan örhänget rycka i örat vilket gör att snibben slits av, ringens pärla kan släppa och du tappar en dyr diamant som du sedan inte hittar igen. Eller halsbandet kan gå av. Om du inte vill lämna smycken hemma när du jobbar, se till att ta med dig en förvaringsbox som du till exempel kan ha i grävmaskinen när du arbetar. Lägg den i handskfacket och glöm för all del inte att ta hem den igen efter dagens slut. Det förekommer nämligen en rad stölder av utrustning och maskiner för folk som arbetar inom skogsbruket.

Ohygieniskt med smycken på jobbet

Inom till exempel äldrevården eller sjukvården får man oftast inte bära några smycken alls. Detta beror på att det inte anses hygieniskt. Inom skogsbruk är det inte direkt av den anledningen som man inte ska använda smycken, men å andra sidan kan det vara ohygieniskt att ha på sig ringar där smuts lätt fastnar. Det bästa är att om du inte riktigt vet vad som gäller just i din bransch så bör du fråga din chef eller arbetsgivare vad som gäller.

Det som brukar gå utan problem är att ha på sig mycket små örhängen som inte dinglar. Undvik ringar helt och hållet och även längre halsband med stora berlocker eller liknande som kan fastna. En enkel kedja är bättre. Om du är rädd om dina naglar så bör du heller inte ha långa naglar eller lösnaglar som lätt kan gå av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *