Smycken som framhäver ditt dekolletage

Om du undrar vad dekolletage är kommer ordet från franskans décolletage (av décolleter som betyder skära). Dekolletage är med andra ord en djup eller bred urringning på ett klädesplagg, gärna en aftonklänning, som visar en kvinnas hud från halsen till bysten.

Mode sedan 1400-talet

Dekolletage har varit mode sedan 1400-talet. Även om dekolletaget inte har någon praktisk funktion, annat än att vara elegant och attraktivt, har det haft en stor betydelse för modet. Det mest kvinnliga och sexiga modet har under lång tid varit ett djupt dekolletage med ett vackert halsband. Faktum är att en underbart designad aftonklänning utan ett smycke är ofullständig. För de allra flesta är det självklart att en djup urringning bör prydas med ett attraktivt smycke. Ett snyggt och robust halsband med större vackra stenar brukar fungera bra.

Ett vackert dekolletage

Det krävs vanligtvis en vacker byst för ett dekolletage, vilket är en stor anledning till att många attraktiva kvinnor känner att de inte har den byst som behövs för att kunna bära sådana klädesplagg. Det behöver inte vara något problem eftersom du kan få utmärkta implantat hos Citadellkliniken, ett ingrepp som är säkert och utan komplikationer. Numera väljer plastikkirurgerna att placera implantatet under bröstmuskeln, vilket bidragit till att hårda och felformade bröst i stort sett försvunnit. Men Citadellkliniken utför även bröstlyft om din byst blivit slapp och hängig, ofta i samband med förstoring. För en vacker byst är Citadellklinikens sex specialistutbildade plastikkirurger redo att hjälpa dig och som kund är du garanterad hög kvalitet, säkerhet, vård och ett vackert resultat.

Etikett

Eftersom alltfler kunde köpa vackra smycken under 1800-talet tillkom vett och etikett gällande när olika smycken kunde användas. Smycken har genom alla tider burits för att visa status men också för att ge ytterligare skönhet till bäraren. Även om etikett inte gäller särskilt mycket numera är ett bra tips att spara dina finaste smycken till kvällsbruk eller festen.

Allt om smycken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *